Programma detox kuur

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een (stilte)wandeling in de prachtige natuur van het Land van Maas & Waal of lichaamsoefeningen. Wij bieden de materialen voor schilderen, mandala´s kleuren, boetseren. Je mag onbeperkt gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, een massagestoel, de buiten-jacuzzi en ook van onze houtgestookte buitensauna.

Behandelingen

Alle deelnemers bieden wij op maandag een consult met de natuurgeneeskundige op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan kun je dit vervangen door een check-up plus massage of door een totale lichaamsmassage of een andere natuurgeneeskundige behandeling zoals cupping. Op dinsdag en donderdag bieden wij therapeutische lichaamsmassages van 45 minuten per behandeling. Een therapeutisch consult op levensgebieden zoals werk en relaties, rouwverwerking of persoonlijke ontwikkeling is, tijdens de weekkuur, bij de basisprijs inbegrepen.

Wij bieden zonder meerkosten een lever- en galkuur. We bieden tevens mogelijkheden voor een dagelijks klysma en leverpakkingen zonder meerkosten. Naar behoefte bieden wij ontspannings– en visualisatieoefeningen.

Ik heb genoten van de dagelijkse wandelingen en lichaamswerk, de massages en behandelingen, de sauna. De begeleiding vond ik prettig, rustig aanwezig, niet opdringerig.

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige Joke Anders www.jokeanders.nl  een 3-tal massagetherapeuten t.w. Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl,  Hanneke Bouman.  De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut.

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Mild vasten of sapvasten?
Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverkuur?

Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en ‘s avonds een vers soepje. Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen. De aard en inhoud van de kuur kan op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je of je wilt sapvasten of mild vasten, bespreek dit dan in een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een positief advies door de natuurgeneeskundige verplicht.

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Interieur houtgestookte buitensauna

Themaweken

1. Yoga themaweken: In deze weken wordt er dagelijks yoga aangeboden. Deelname aan de yoga is vrijblijvend. Yoga geeft een extra stimulans aan het reinigingsproces tijdens de kuur en draagt bij aan het meer tot jezelf komen, beter te leren ontspannen, meer bewustzijn te ontwikkelen van het eigen lichaam, soepeler te worden en je meer bewust te worden van de relatie tussen lichaam en geest. De yoga asana’s ondersteunen vooral de fysieke reiniging terwijl de adem- en ontspanningsoefeningen mentaal voor rust en ruimte zorgen.

Marijntje Lazet (week 17 – 22 mei 2020) geeft Yin yoga, de meer rustige en meditatieve vorm van yoga.

In de Hatha Yoga lessen van Nadia van Raam (week 12 – 17 juli 2020) staat liefdevol omgaan met jezelf en genieten van de yoga…centraal. 

Tijdens de lessen van beide yogadocenten ligt de nadruk op het ondersteunen van het orgaan (darmen, lever, galblaas of nieren) dat die kuurdag centraal staat, door het stimuleren van de meridianen (energiekanalen) die met dit orgaan in verbinding staan”. 

2. Vitaliteit: In deze kuurweek ( week 31 mei – 5 juni 2020) besteden we extra aandacht aan het thema Vitaliteit door een relatie te leggen tussen gezondheid, gezonde voeding (vitaal en fatale voeding), energiegevers en energievreters. Dagelijks wordt een workout aangeboden.

3. ZhiNeng QiGong is een  Chinese bewegingsleer. De dagelijkse lessen Chi Neng in de week van 22 – 27 maart 2020 worden gegeven door Sandra Ruben. De lessen in de week van 23 – 28 augustus 2020 worden gegeven door Hella Verbeek. Het is een trainingmethode waarbij je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterk  maken van de levensenergie (Qi) in je lichaam zodat het lichaam energiek, soepeler en gezonder wordt.                          

Workshop Voeding

Uiterwaarden

Wij bieden tijdens de kuren, zowel de week- als weekendkuren, een informatieve Workshop aan over emotionele eetpatronen / vitaal en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. We stemmen de workshop af op de behoeftes van onze kuurgasten. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen.

Lever- en galkuur

Intervaltraining op crosstrainer of rower brengt de vetverbranding op gang

De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te reinigen, kan de lever haar belangrijkste functie, reiniging en energieproduktie, beter uitoefenen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (50 euro) een extra therapie sessie zoals een consult Rouw en Verlies bij Rouwconsulente Gemma Oomen , een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling, Dorntherapie  of een healing bij Liesbeth Meijer, een spiritueel tarot consult bij Marietje van den Akker-Gerritsen, een sessie Coaching met Paarden bij Liesbeth Hoezenafgesproken worden. Een schoonheidsbehandeling kun je boeken bij Romy van Schoonheidssalon Zuiver en Ontspannen.

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons Aanmeldformulier.