Programma detox kuur

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een wandeling of lichaamsoefeningen. Er kan creatief gewerkt worden, iedereen is hier volkomen vrij in, wij bieden de materialen voor schilderen, mandala´s kleuren, boetseren. Je mag onbeperkt gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, een massagestoel, de buiten-jacuzzi en ook van onze houtgestookte buitensauna.

Kuren in Nederland

Ieder die dit wil, krijgt een individueel therapeutisch consult met een ervaren psychosociaal therapeut of een hypnotherapeut. Dit therapeutisch consult is altijd bij de basisprijs inbegrepen. Wij bieden zonder meerkosten een lever- en galkuur en je kunt gebruik maken van al onze wellness faciliteiten. Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en ‘s avonds een vers soepje. We bieden tevens mogelijkheden voor een dagelijks klysma en leverpakkingen zonder meerkosten. Naar behoefte bieden wij ontspannings– en visualisatieoefeningen.

De prijs van 745 euro (of 730 euro als je een kamer deelt) is inclusief behandelingen.  Alle deelnemers bieden wij op maandag een consult met de natuurgeneeskundige op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan kun je dit vervangen door een check-up plus massage of door een totale lichaamsmassage of een andere natuurgeneeskundige behandeling zoals cupping. Op dinsdag en donderdag bieden wij therapeutische lichaamsmassages van 45 minuten per behandeling.

Als je je kuur goedkoper wilt maken dan kun je op het aanmeldingsformulier behandelingen schrappen.

Ik zal dit nooit vergeten, ik weet zeker dat mijn leven een andere gezondere richting op gaat

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundigen Joke Anders www.jokeanders.nl  en Jolien Daenen, Jolien Daenen, Praktijk voor Natuurgeneeskunde een 6-tal massagetherapeuten t.w. Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl, Mo Reker www.mohara.nl , Willy Schippers www.poweroftouch.nl Willy Schippers is lid van beroepsvereniging FAGT. (Federatie Additief Geneeskundig Therapteuten), Carina Wiegman www.carinawiegman.nl, Esther Koopmans, www.essence4you.nl .  De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut.

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Dit zie ik vaak anders. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Mild vasten of sapvasten?
Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverkuur?

Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen. De aard en inhoud van de kuur kan op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je of je wilt sapvasten of mild vasten, bespreek dit dan in een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een positief advies door de natuurgeneeskundige verplicht.

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Vasten bij de Bankenhoeve: een zee van mogelijkheden

We hebben themaweken maar ook weken zonder een specifiek thema. Je kunt een vastenkuur bij ons invullen zoals je zelf wilt. Je kunt er een sportvastenweek van maken. Wij stellen dan een programma op met wandelingen, fietstochten en cardio-fitness.  We hebben een roeiapparaat en een crosstrainer. Voor het speciale Bankenhoeve tarief van 5 euro per dag kun je onbeperkt gebruik maken van de sportfaciliteiten van Clever Fit http://www.clever-fit.nl in Beneden Leeuwen. Je maakt er een vastenwandelweek van door de z.g. Boerenwandelpaden bij ons in de buurt te gaan lopen. Je kunt dit inplannen als dit jou uitkomt en op momenten als jij daar zin in hebt tijdens jouw kuurweek. Je kunt er ook een week van persoonlijke groei van maken want wij, Gerard Haverkate en Helma Banken, en al onze masseurs hebben extra’s te bieden op het gebied van het psychotherapeutisch begeleiden van mensen. Desgewenst kun je een of meerdere massages vervangen door massagetherapie of een healing.  

Interieur houtgestookte buitensauna

Themaweken

1. Yoga themaweken: In deze weken wordt er dagelijks yoga aangeboden. Deelname aan de yoga is vrijblijvend. Yoga geeft een extra stimulans aan het reinigingsproces tijdens de kuur en draagt bij aan het meer tot jezelf komen, beter te leren ontspannen, meer bewustzijn te ontwikkelen van het eigen lichaam, soepeler te worden en je meer bewust te worden van de relatie tussen lichaam en geest. De yoga asana’s ondersteunen vooral de fysieke reiniging terwijl de adem- en ontspanningsoefeningen mentaal voor rust en ruimte zorgen. Yoga brengt je weer in contact met de kracht in jezelf.

Ellis Leeters  (week van 3 – 8 februari 2019) geeft Hatha yoga. In haar lessen ligt het accent op de verbinding van lichaam en geest. Aandacht en adem zijn belangrijke onderdelen in deze lessen. De oefeningen worden gedaan met respect voor ieders mogelijkheden. 

Marijntje Lazet (week 12 – 17 mei 2019) geeft Yin yoga, de meer rustige en meditatieve vorm van yoga. Tijdens haar lessen ligt de nadruk op het ondersteunen van het orgaan (darmen, lever, galblaas of nieren) dat die kuurdag centraal staat, door het stimuleren van de meridianen (energiekanalen) die met dit orgaan in verbinding staan”. 

In de lessen (Lu Jong yoga in week van 2 – 7 juni 2019) van Marlou Laudy staat bewustzijn en acceptatie centraal. De zachte vloeiende bewegingen van Lu Jong vinden hun oorsprong in de Tibetaanse geneeskunde en hebben een helende werking op fysiek en mentaal niveau.

In de Healing Yoga lessen van Nadia van Raam (week 7 – 12 juli 2019) staat liefdevol omgaan met jezelf en genieten van de yoga…centraal. 

2. Spiritualiteit: Naast extra lichaamswerk en Meditatie worden in deze weken meer rustmomenten ingebouwd en wij besteden aandacht aan persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkeling. Alle maaltijden zijn in stilte.

3. Vitaliteit: In deze kuurweek (14 – 19 april 2019) besteden we extra aandacht aan het thema Vitaliteit door een relatie te leggen tussen gezondheid, gezonde voeding (vitaal en fatale voeding), energiegevers en energievreters. Aan de hand van een beter inzicht in deze thema’s kan een persoonlijk energieplan gemaakt worden voor het dagelijks leven.

3. ZhiNeng QiGong is een  Chinese bewegingsleer. De dagelijkse lessen (ZhiNeng Qigong in de week van 24 februari – 1 maart 2019) worden gegeven door Hella Verbeek. Het is een trainingmethode waarbij je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterk  maken van de levensenergie (Qi) in je lichaam zodat het lichaam energiek, soepeler en gezonder wordt.                               

 Qi is de inspiratie van het leven. Het kan dingen veranderen, verdiepen en reinigen. Het is een universele, kosmische levenskracht die alles in het universum, de natuur in beweging  zet en vorm geeft. Wij mensen zijn met elkaar verbonden door één en dezelfde Qi en kunnen gebruik maken van die energie in en om ons heen om ons te vitaliseren en ons zelf te helen. Een goede  basishouding zorgt er voor dat de Qi makkelijker door je lichaam stroomt en opgenomen wordt. Bij de lessen bouwen we een Qiveld op. Dat  zorgt dat we ons met elkaar en met het universum verbinden. We doen een warming up waardoor het lichaam warm en losser wordt en de Qistroom op gang komt. Vervolgens doen we rustige, eenvoudige lichaamsbewegingen en maak je het lichaam soepeler en ontspannen. Ontspanning is nodig om de Qi goed te laten stromen en op te kunnen nemen. De meeste lichaamsbewegingen doe je staand. Tijdens de oefening is je aandacht bij de beweging.  Je verbindt de gedachten met de activiteit van je lichaam en de Qi volgt de gedachten. Je hoeft je hoofd niet eerst leeg te maken (mediteren) voordat je aan een oefening begint. Omdat Qi de gedachten volgt worden geest, lichaam en Qi met elkaar verbonden. Het werkt effectief  met een snel resultaat. Het lichaam wordt gereinigd, afvalstoffen kunnen het lichaam verlaten en het lichaam kan zich verversen met zuivere Qi . Iedereen oefent op zijn niveau. Het gaat het niet om het neerzetten van een prestatie of het (kunnen) uitvoeren van inspannende lichaamsbewegingen. Het gaat om  plezier, om een heldere geest, ontspanning en een intense tevredenheid te ervaren. We beoefenen ZhiNeng Qigong om onze gezondheid te verbeteren, om vitaal en energiek in het leven te staan.                                                

Onderscheid fysieke honger van psychische honger

Uiterwaarden

Wij helpen je daarbij. Wij bieden tijdens de kuren in 2019 een informatieve Workshop aan over emotionele eetpatronen / vitaal en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. We stemmen de workshop af op de behoeftes van onze kuurgasten. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen. In het individueel therapeutisch consult, dat bij de prijs is inbegrepen, kun je desgewenst een en ander voor jou individueel verder uitdiepen.

Lever- en galkuur

Intervaltraining op crosstrainer of rower brengt de vetverbranding op gang

De lever- en galreiniging is geen nieuwe uitvinding. Alle oude culturen en beschavingen waren op de hoogte van de noodzaak om de lever schoon te houden. De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te onstoppen, kan de lever haar functie beter uitoefenen. Elk moment van de dag is de lever betrokken bij het produceren, verwerken en aanleveren van gigantische hoeveelheden voedingsstoffen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (50 euro) een extra therapie sessie zoals een buikmassage bij Carina Wiegman, een consult Rouw en Verlies bij Rouwconsulente Gemma Oomen , een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling, Dorntherapie  of een healing bij Liesbeth Meijer, een spiritueel tarot consult bij Marietje van den Akker-Gerritsen, een sessie Coaching met Paarden bij Liesbeth Hoezen of een energetisch consult bij Petra Verhoef www.rigpameditation.nl afgesproken worden.

Een schoonheidsbehandeling kun je boeken bij Romy van Schoonheidssalon Zuiver en Ontspannen.

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons Aanmeldformulier.