Spirituele detoxkuur

U heeft behoefte om uw leven van alledag inclusief uw eetpatroon even achter u te laten en u zoekt een plek om in alle opzichten tot rust te komen en nieuwe inspiratie op te doen.

Dan bent u bij de Bankenhoeve aan het goede adres….

Ons leven van alledag is vaak overvol. De informatiecultuur, eisen van werk en relaties en ook de druk die wij ons zelf opleggen spelen hierbij een rol. Door het volle wereld-ik raken wij kort- of langdurig het contact kwijt met onze diepste aard kwijt.  Dat is jammer omdat  juist daar zijnskwaliteiten kunnen stromen en we diepe rust en inspiratie kunnen ervaren.  De chronische stress heeft ook zijn invloed op ons voedingspatroon. Ons lichaam raakt uitgeput door te veel en verkeerd eten.

Ik had ook naar Egypte kunnen gaan maar dan was ik hetzelfde terug gekomen, nu kan ik verder, ik heb mezelf nieuwe doelen kunnen stellen.

Programma

De vastenweek met als thema Spiritualiteit is erop gericht om ons leven van alledag, inclusief eetpatronen, even achter ons te laten. Iedere ochtend en op verzoek ‘s avonds is er, in de boomgaard als het weer het toelaat, de mogelijkheid om deel te nemen aan lichaamswerk en meditatie. Bewustzijnsoefeningen maken onderdeel uit van het lichaamswerk. Zo kunnen oude patronen losgelaten worden en ontstaat er meer ruimte voor waar het in het leven echt om draait. Er worden vrijblijvend (stilte)wandelingen gepland in de prachtige natuur van het land van Maas en Waal. Lichaam en geest kunnen zich herstellen van overbelasting en innerlijke processen kunnen aan het licht komen. Voor wie dit wil, is coaching en begeleiding d.m.v. hypnotherapie of psycho-sociale therapie op levensgebieden zoals werk en relaties, rouwverwerking, persoonlijke ontwikkeling inbegrepen in het basisprogramma zodat er na een week of weekend weer nieuwe energie en inspiratie gaat stromen.

Verschil met reguliere sapkuur

Het basisprogramma is hetzelfde als de reguliere vastenweken. Het verschil is dat we extra stiltemomenten, meditatie en bewustzijnsoefeningen inbouwen en dat alle maaltijden in stilte worden genoten.

Uiteraard maak je gebruik van alle faciliteiten binnen de Bankenhoeve zoals de infraroodsauna, de buitensauna en buiten jacuzzi. Het accent ligt op rust, ontspanning en (trans)persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb genoten van de dagelijkse wandelingen en lichaamswerk, de massages en behandelingen, de sauna. De begeleiding vond ik prettig, rustig aanwezig, niet opdringerig.

Begeleiding

De vastenkuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige Joke Anders, een drietal massagetherapeuten t.w. Mo Reker, Liesbeth Meijer en Jozien Dekker. De dagelijkse leiding is in handen van Gerard Haverkate en Helma Banken.

Naarmate de week vorderde, werd ik energieker.

Extra behandelingen

Veel mensen kiezen voor een natuurgeneeskundig consult op maandag en 2 maal massagetherapie tijdens de kuurweek te weten op dinsdag en donderdag. Verder zijn er mogelijkheden om op woensdag een extra massage, een spiritueel consult, een behandeling Omgaan met Verlies, een sessie Coaching met Paarden of een behandeling Groot Verdriet te boeken.

Wilt u nadere informatie, aarzel dan niet en stuur een e-mail.

Wilt u meedoen? Vul dan het aanmeldformulier in.